Hayat

 



“Zor bir gün ile başlar hayat ağlayarak ve acıyla.”

O an orada susabilirdi insan ama konuşmayı seçti. O acı hep gerçekti. Ancak kimse doğumu bilmez. Beyin gelişmemiş olduğundan mıdır? İnsan beyni gelişmemiş olarak mı doğar. Yoksa acıyı unutmak için mi yaşar? Her birimiz birbirinden korkunç anılara sahibiz ve her an gelişmekteyiz. Beyinlerimize sevdalı ancak aşkta yalancıyız.

Biz, insanoğlu olarak kendimizi tanımaktayız. Her gün daha iyiye gidecek miyiz diye düşünüyoruz. Sonra bir bebek bedeni kıyıya vurduğunda uyanıyor bilincimiz. Kurduğumuz tüm düşlerin yalan olduğunu orada anlıyoruz. Biz insanız ve hayvandan üstünüz. O yüzden de “hayvan”ı hakaret sayarız. Sonra bir yerlerden bulup buluşturup fikir çorbası yapar az buçuk bir dille sosyal medyaya yazarız. Çünkü biz insanız ve üstünüz. Bir yerlerden ses duyar korkarız. Korkan olursa güleriz. Çünkü öyle ya biz insanız ve üstünüz.

Savaşmak için sıraya gireriz. Ama devlet savaşlarını eleştirmeden duramayız. Otobüste, sokakta, metroda sırada, parkta ve kafede kısacası nerede olursa orada fırsat buldukça kavga eder istedikçe rahatsız ederiz. Ama merak etme! Biz savaş karşıtıyız. Eyleme gider bağırır gerekirse polise taş atarız. Suçlu o olmasa bile biz suçu yine ona yazarız. Çünkü biz medeniyetin ta kendisiyiz. Dilimiz sivri anlımız paktır. Oturduğumuz semte göre insanlığımız değişiriz. İstanbul sokaklarında aydın İzmir sokaklarında aymazız. Çünkü bizler medeniyetin ta kendisiyiz.

Sorarsan sokak arasında elinde mikrofon hepimiz özgürlükçüyüz. Ancak kızarsan sevdiğim ne varsa yükselir yıkarız düşünceni ve de seni. Zamanımız yoktur bizim her yerden çıkarız bir sağdanız bir soldan. Dedim sana biz medeniyetiz. Bizi sokaklarda bulur yine sokaklarda kaybedersin. Çünkü sadece sokakta yaşar insan oluruz.

Geceleri uyanır yine sokakta bir duvar yazısı oluruz. Kaligrafik harflerle bezenmiş eleştirel sözler oluruz. Bizi arasan bulamaz, bulsan tanıyamazsın. Biz kendini gizlemek gizlenerek yaşamak için varız. İnsan olduğu için kaybedenlerden değil kaybettiği için insan olanlardanız. Her şey düşmanımız savaş hamimiz olmuş bizim. Sokakları koruyan özgürlüğü sağlayan bizleriz. Bizler medeniyetiz. Medeniyet dediğinse…

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar