Kötülük Çiçekleri

 

Kötülük Çiçekleri



            Çağımızın ölümü yakın. Ölüm bir yaşamın son bulmasını anlatı gibi seslendim. Çağın ölümü bir ölümlünün son bulması gibi çürüme haliyle değil aksi şekilde yaşayan son bulmamış bir canlının yaşarken geçirdiği bir evrim haliyle şekillenecek. Sonra yeni bir çağda insanların yaşam uyduracaklarına şahit olacağız. Mutlu olmadığımız bir halde buluyoruz kendimizi. Sadece zamanın bir yerinde varlığı niteleyeceğiz uğraşındayız. Kitaplar yazdık ancak; çağın uykusundan uyanmasıyla büyük yangınlarda yanacak tamamı. İnsanlık bu yeni çağında hiç çiçek görmeyecek. Şiirlerin hepsi yandığından şiirlerde bile çiçekler olmayacak artık. Tüm sözlükler yeniden yazılacak. Yaşayan birkaç insanın betimlemeye çalıştığı çiçekler de zamanla anılardan silinip anlamsız çizimlere benzetilecek. İnsanların besin diye uydurduğu yeni inorganikler türeyecek. İnsan türü uyuşturucular olmadan nasıl mutlu olduklarını unutacak. Acıları unutan hiç diş ağrısı yaşamamış birinden şiir yazması beklenecek. Oysa şiirlerin de acılardan doğduğunu kimse bilmeyecek. Televizyonlarda bilim insanları görünmeye başlayacak ama bilimin de bir yalan olduğu unutulacak. Çiçeklerin olmadığı bir çağda bilimin de önemi olmayacak. Gerçeklik kırıldığından insanlar oyuncu olacak. Şehirlerde yürürken kafalarının üzerinde isimleri görünür olacak. Uzayan yaşam döngüsü ve belirsizlik doğuran gençleştiriciler neticesinde insanlar yaşamayı unutacaklar. Kimse kitap okumayacak. Kitapların anlamsız cümleler ve antik çağı anımsattığını düşünenler kitaplarla kavgaya tutuşacaklar. Yeni kitaplarda yazılmayı bırakacak. Her şeyin ekran olduğu bir çağda kitapların çağıyla başlayan eski çağ unutulmak istenecek. Her çağ öncesinden olduğu gibi kendinden önce geleni kötülemek zorundalığı hisseder. Kitapların düşüncenin yerini aldığı bu çağda her şey teknik bilgiler üzerinden kurulacak.

            Çağın aydınları gibi çöpçüler olacak onların ekran almaya parası kalmayacak. Çöpün olmadığı bir çağda çöpçülük yapılacak. İnsanların görmediği yerler pisletilecek sadece. İnsanların ne gördüğüyle ilgilenecekler. Balığın ne olduğunu herkes unutacak. Teknoloji yapay bir insanlık adına kısıtlı bir yaşam sağlamayı sağlayacak. Yaşanan facialar sonucunda nüfus binde birine inecek.

            Bu çağa bir isim bile bulamayacak tarihçiler. Geçmişi bilmediklerinden. İlk çağ diyecekler. İnsanlığın bitişini seyredecek iki çağ arasında yaşayacak olanlar. Kelimeler, sadece kelime olduklarından anlamsızlaşacaklar. Kıyamet tanrıyı beklemeden insanlar yüzünden kopacak. Bir enstrümanı beklemesine gerek kalmadan kendini yok edecek insanlık.

Yorumlar

Popüler Yayınlar